Skip to main content

Graag informeren wij u over een nieuwe investeringspropositie in het Nederlandse MKB waarmee wij dit kwartaal naar de markt komen.

Het betreft een gesloten fonds dat leningen uitgeeft aan het Nederlandse MKB. Het fonds is een logische aanvulling op het bestaande Fresh Dutch SME Fund dat in januari dit jaar is geïntroduceerd en  inmiddels een belegd vermogen kent van 35 mln. Dit verhandelbare ,open fonds kent een verwacht rendement van Euribor + 300 bps en wordt voor gemiddeld 80% gedekt door zekerheden.

Het closed end fonds komt tegemoet aan de vraag uit de markt naar een fonds met een vergelijkbare beleggingsstrategie met een wat hoger risico-rendementsprofiel. Het closed end fonds kent een verwacht netto rendement van euribor +500 bps en past in het low-mid risico deel van een gespreide beleggingsportefeuille. Het fonds belegt uitsluitend in gezonde mkb-bedrijven die minimaal 2 jaar bestaan, een goed toekomstperspectief kennen en een sterk management team hebben. Ook in dit fonds dienen altijd zekerheden te worden ingebracht. De gemiddelde dekking van het fonds zal 50% bedragen. De portefeuille van het closed end fonds is sterk gediversifieerd door een lage concentratie per lening en de brede spreiding over sectoren.

Het beoogde totale fonds volume van het closed end fonds is 50 miljoen. Het startbedrag voor de eerste closing is 30 miljoen waarvan reeds 15 miljoen is gecommitteerd. De overige 15 miljoen wordt vanaf deze week exclusief onder de aandacht gebracht bij ons netwerk van professionele investeerders.

Wilt u meer informatie ontvangen over het Fresh Closed SME Fund 1? Neem contact op met TPMBenelux.

Leave a Reply